top of page

Het ontstaan

Net buiten het dorp Werkhoven, langs de rivier de Kromme Rijn, bevindt zich de boomgaard van Wim en Marjolein Oskam. Al 28 jaar zijn ze eigenaar van deze boomgaard. Nadat de kinderen van Wim en Marjolein met veel succes aan de deur kersen verkochten in het dorp, hebben ze besloten om een kersenkraam te openen. In het kersenseizoen, wat ongeveer loopt van juni tot augustus, is Werkhovenseweg 19b een druk bezocht adres. Klanten komen van heinde en verre de lekkere kersen en aardbeien van Wim Oskam Fruit halen. Maar ook fietsers en wandelaars stoppen graag om onder de oude hoogstambomen vers fruit te eten. De kersenkraam is in de loop der jaren steeds verder uitgebreid. Je kunt er niet alleen kersen en aardbeien halen, maar ook eigen appels, peren, asperges, eieren, ijsjes van Merels ijs (lokaal gemaakt in Werkhoven), aardappelen van Wims broer Co en Schulp sappen, gemaakt van eigen appels! Tijdens en naast het kersenseizoen is ook de fruitautomaat geopend.

Omdat Wim bruist van de ideeën en anderen graag laat meegenieten van het leven in de boomgaard, begon bij hem het idee te leven om een camperplaats te beginnen. Bent u enthousiast geworden? Kijk dan eens wat er in de buurt te doen is of boek alvast een plekje!

over ons WIm en Marjolein JPEG.jpg

Over Camperplaats
de Kersenpit

Camperplaats de Kersenpit beschikt over elf camperplaatsen en kijkt uit op de boomgaard en weilanden. Op 5 minuten loopafstand vindt u het Kromme Rijnpad, een wandelpad langs de Kromme Rijn dat van Wijk bij Duurstede tot het centrum van Utrecht loopt. Maakt u een wandeling over het terrein, dan kom je verschillende boerderijdieren tegen. Kippen, eenden, pauwen, poezen, alpaca's en onze lieve hond Mira. Doordeweeks zijn we hard aan het werk, waardoor er genoeg te zien is op onze camping. Maar u kunt natuurlijk ook in alle rust voor uw camper zitten of de omgeving ontdekken.

bottom of page